Сергій Дейнеко: У ДПСУ кількість генеральських посад вже зменшено на 21 %

НАЗАД
23 серпня 2019 14:46

Про це Голова Державної прикордонної служби України відмітив сьогодні, 23 серпня, на Колегії Міністерства внутрішніх справ щодо аспектів діяльності.

«Сьогодні на етапі оновлення влади в країні ДПСУ теж кардинально змінюється. Структурним змінам, які ми вже започаткували, передував системний аудит та аналіз реального стану справ у відомстві. Було визначено ряд найгостріших проблем, які потребують першочергового вирішення. Зокрема, це невиправдано роздутий, малоефективний управлінський апарат як на центральному, так і на регіональному рівнях. Це не лише нераціонально, але й суттєво демотивує персонал підрозділів, які безпосередньо охороняють кордон», - сказав Сергій Дейнеко.

Він відмітив, що в цьому напрямку головні акценти зроблені на скороченні посад в управлінських ланках, виключенні дублювання функцій та структур, наближенні до європейських норм співвідношення органів управління й забезпечення – до підрозділів кордону.

Важливим є також ефективне використання наявних матеріально-технічних та фінансових ресурсів.

«Ми розпочали з оптимізації центрального апарату ДПСУ. По-перше, з 15 існуючих Департаментів в Адміністрації створено 5, загалом кількість самостійних структурних підрозділів скорочено на третину, а кількість генеральських посад зменшено на 21 %», - зазначив Голова ДПСУ.

За його словами, це дозволило сформувати і визначити всі необхідні елементи загальної структури та відповідно скоординувати їх завдання, а наступним кроком стане реорганізація регіональної ланки управління.

«На сьогодні маємо 8 регіональних управлінь. При цьому 3 з них були створені за два останні роки», - сказав керівник відомства.

Разом з тим, він наголосив, що залишається незмінним курс на сучасні методи підбору персоналу, у т.ч. шляхом реалізації проекту «Нове обличчя кордону».

«Не чекаючи завершення змін ми вже прийняли низку кадрових рішень, зокрема змінено керівників 5-ти прикордонних загонів в межах Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей. Зауважу, що нинішній процес реформування Служби не зводиться до механічного скорочення. Ми очікуємо, що проведені структурні зміни оптимізують управлінський процес та матимуть відчутний вплив на якість охорони кордону», - зазначив Сергій Дейнеко.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси