Сергій Дейнеко: Прикордонники несуть службу у посиленому варіанті

НАЗАД
21 липня 2019 09:52

Про це Голова Держприкордонслужби сказав під час селекторної наради в МВС.

На початку наради перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що всі підрозділи МВС активно працюють у день голосування.

Національна поліція, Державна прикордонна служба, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Національна гвардія України та Державна міграційна служба виконують завдання по забезпеченню безпеки під час виборів.

В свою чергу Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко відмітив, що прикордонники несуть службу у посиленому варіанті, а на території України знаходиться 1061 громадянин іноземних держав, це міжнародні спостерігачі – 1050 осіб та 11 представників ЗМІ.

«Особовий склад продовжує нести службу в посиленому варіанті, в тому числі і в зоні проведення Операції об’єднаних сил», - сказав Сергій Дейнеко.

Крім того, він зазначив про перевірку спеціальними службами інформації про можливе замінування КПВВ «Майорськ».

Відмітимо, що близько 7.00 надійшло анонімне повідомлення про мінування КПВВ «Майорське». З метою гарантування належного рівня безпеки для мирного населення штабом операції Об’єднаних сил прийнято рішення про призупинення пропуску осіб та транспортних засобів через лінію розмежування у межах дорожнього коридору «Горлівка-Бахмут». КПВВ було обстежено групою розмінування ДСНС та вжиті всі необхідні заходи безпеки. О 9.35 пропуск осіб відновлено.

Також наголосимо, що Державною прикордонною службою України в межах компетенції проведено весь комплекс заходів в рамках забезпечення виборчого процесу.

На цей час здійснюється посилений контроль в пунктах пропуску на державному кордоні, в КПВВ на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил та на адмінмежі з ТОТ АР Крим, задіяно відомчу систему біометричного контролю, а також активізовано фільтраційні заходи, міжвідомчу взаємодію та прикордонне співробітництво.

Крім того, посилено оглядову роботу для протидії контрабанді зброї, засобів терору, ввезенню продукції провокативного змісту.

Налагоджена взаємодія з органами і підрозділами МВС, Національною поліції, МЗС, ЦВК, органами місцевої влади та іншими компетентними структурами.

Загалом на службу з охорони кордону залучено більше 8 тисяч прикордонників.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси