Сергій Дейнеко: Ми зробимо все належне, аби не допустити поширення вірусу в Україну через пункти пропуску

НАЗАД
25 лютого 2020 14:09

Про це Голова Держприкордонслужби зазначив під час перебування в Закарпатті, де відсьогодні в пункті пропуску «Тиса» здійснюється температурний скринінг громадян, які перетинають кордон.

Зокрема, Сергій Дейнеко наголосив, що його мета організувати все таким чином, щоб і через автомобільні пункти пропуску, які розташовані в Закарпатській області, не допустити поширення вірусу в нашу державу.

«Я не приїхав з перевіркою, я приїхав надати практичну допомогу Чопському та Мукачівському прикордонним загонам, особовому складу, який несе службу в пунктах пропуску. Раніше ми зосереджували увагу на аеропортах, де, по-перше, виконувались прямі рейси з Китаю і стикові рейси, які громадяни могли використовувати слідуючи з Китаю», - відмітив він.

Голова Держприкордонслужби зазначив, що прикордонники вже мають певний досвід такої роботи, напрацьовані механізми і алгоритми і зараз наша задача навчити прикордонників злагоджено працювати на Закарпатті.

 «До кінця дня ми такі заходи розпочнемо у всіх пунктах пропуску українсько-угорської ділянки кордону, для цього підрозділи будуть дозабезпечені всім необхідним. Завтра ми забезпечимо словацьку ділянку, румунську і далі такі самі заходи відбуватимуться по пунктам пропуску українсько-польської ділянки», - сказав Сергій Дейнеко.

Очільник Держприкордонслужби висловив переконання, що прикордонники зроблять все належне для того, щоб особи з видимими ознаками захворюваності були виявлені на кордоні і безперешкодно не потрапили на територію України.

Крім того, ДПСУ просить громадян з розумінням поставитися до заходів, які будуть запроваджені в пунктах пропуску. В свою чергу прикордонники робитимуть все належне, аби люди не відчували незручностей перетинаючи кордон.

«Ми це робимо, тому що це питання національної безпеки, безпеки громадян», - наголосив Сергій Дейнеко.

 «Проблемних питань на даний час я не спостерігаю. Взаємодія на регіональному рівні налагоджена. Протягом декількох днів працюватиму на цій ділянці і проводитимемо навчання персоналу, аби чітко бачити хто як працює і забезпечити належну роботу», - сказав Сергій Дейнеко.

Зауважимо, що на даний момент розроблений алгоритм подальших дій прикордонників, митників, лікарів та представників органів місцевої влади у разі виявлення осіб з підвищеною температурою та явними ознаками захворюваності. При цьому наголошуємо, що скринінг температури у подорожніх – перший етап виявлення небезпечного захворювання, який також проводиться і в інших країнах світу.

Варто додати, що обов’язкова температурна перевірка громадян, які прилітають в Україну з Італії, також розпочата в аеропортах «Бориспіль» та «Київ».

Також відмітимо, задля запобігання занесенню і поширенню коронавірусу на території України Уряд мобілізує всі наявні ресурси і посилює заходи безпеки. В той же час в Україні наразі жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси