Штраф понад 4 млн грн за брендовий одяг замість «секонд-хенду» та конфіскація товару – вирок суду

НАЗАД
29 грудня 2021 14:47

Любомльський районний суд Волинської області визнав винним керівника бельгійської некомерційної організації за спробу незаконно ввезти в Україну майже 4 тонни нового брендового одягу замість «секонд-хенду».

На нього накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі чотири мільйони шістдесят вісім тисяч чотириста п`ять гривень з конфіскацією товару в дохід держави.

Незаконну оборудку припинили у вересні 2019 року в пункті пропуску «Ягодин», що на кордоні з Польщею.

Прикордонники, отримавши оперативну інформацію, організували взаємодію з представниками Волинської митниці та направили на поглиблений огляд вантажівку «Рено», якою з Бельгії везли гуманітарний вантаж та щодо якої були підозри у перевезенні контрабанди.

«Згідно з товарно-супровідними документами від некомерційної організації «Wereld Missie Hulp» на адресу Міжнародного благодійного фонду «Сприяння розвитку медицини» як гуманітарна допомога перевозився вантаж «вживані одяг, взуття, ходулі, іграшки, візки, ковдри» загальною вагою 16603 кг та вартістю 4150 євро», - зазначається в постанові суду.

Після відкриття вантажівки стало зрозуміло, що її вміст не відповідає заявленому в документах. З кузова вивантажили близько 4 тонн нового краму.

Новенький брендовий товар видавали за дитячий «секонд хенд», який везли з гуманітарною метою.

Під час повного прикордонно-митного огляду виявлено 665 шт. блуз та курток, 85 пар взуття, 4499 шт. жилеток, сорочок, рукавиць, 633 шт. кепок, бейсболок, 1800 шт. парасольок, 125 штук ременів без ознак використання і з етикетками виробника загальною вагою 3750 кг. Експертна вартість товару становить 4 068 405 гривень.

На судове засідання іноземець не з’явився, хоч належним чином був повідомлений про час та місце розгляду справи. Любомльський районний суд Волинської області постановив визнати винним керівника бельгійської некомерційної організації у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 МК України, і наклав на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі чотири мільйони шістдесят вісім тисяч чотириста п’ять гривень з конфіскацією в дохід держави зазначених товарів.

Крім того, на користь Волинської митниці з чоловіка стягнуть витрати по справі на зберігання товарів в розмірі 5 631 грн та на користь держави 454 грн судового збору.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси