Щодо роботи КПВВ у районі проведення ООС за тиждень

НАЗАД
13 листопада 2021 10:43

За рішенням Командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00.

При цьому окупанти продовжують повністю блокувати рух на п'яти з семи дорожніх коридорів.

Щоденно пропуск через лінію розмежування здійснюється лише в «Станиці Луганській». Від четверга у цьому КПВВ відмічається зростання пасажиропотоку у більш як в п'ять разів. Загалом за тиждень інтенсивність перетину лінії розмежування збільшилась на 57 %. Всього за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 2 229 осіб, а на контрольовану територію – 2 213 осіб.

Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти здійснюють пропуск тільки окремих громадян двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 299 осіб та 55 транспортних засобів до тимчасово окупованої частини Донеччини водночас 241 особа та 48 транспортних засобів проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Через КПВВ «Новотроїцьке» проїхали 12 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем від Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Для населення тимчасово окупованої території України міжнародні організації доправили будівельні матеріали та продуктові набори. Загальна вага гуманітарної допомоги склала 228,2 тонни.

Нагадуємо, що громадяни, які підлягають самоізоляції під час слідування на контрольовану територію, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток електронного сервісу “Вдома”. У разі неможливості встановлення мобільного додатка вони підлягають обсервації. А іноземцям під час перетину лінії розмежування окрім цього необхідно мати поліс страхування.

Водночас діє широкий перелік категорій громадян, до яких самоізоляція не застосовується. З повним переліком категорій осіб, хто не підпадає під самоізоляцію, радимо громадянам ознайомитися завчасно. Самоізоляція припинятиметься в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину КПВВ.

Під час перебування у КПВВ особи зобов’язані бути одягненими у захисну маску (респіратор) та/або захисний щиток та дотримуватися соціальної дистанції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси