Щодо безпекової ситуації в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії зіткнення за минулий тиждень

НАЗАД
02 лютого 2019 12:09

Протягом тижня усі КПВВ на лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей працювали за зимовим графіком роботи у штатному режимі.

Загалом за вказаний період встановленим порядком через лінію зіткнення було оформлено 240 тисяч громадян та 28,5 тисячі транспортних засобів. Відмовлено в пропуску через лінію зіткнення 115 особам в зв’язку з несправністю в документах або відсутністю необхідного переліку документів.

В той же час підконтрольні Росії бойовики три рази порушили встановлений режим роботи дорожніх коридорів, направляючи громадян до КПВВ після закінчення визначеного часу їх роботи. Так, за окремими рішеннями командування Об’єднаних сил в цих випадках продовжено роботу контрольних пунктів та прикордонниками додатково пропущено через лінію зіткнення 146 громадян і 63 транспортних засоби.

Прикордонниками в КПВВ оформлено 14 внутрішньо-переміщених осіб, які через гуманітарну кризу та систематичні порушення прав людини з боку окупаційної адміністрації РФ змушені були залишити місця свого постійного проживання та шукати кращого життя на контрольованій українською владою території.

Прикордонними нарядами в межах діючих гуманітарних дорожніх коридорів в районі операції Об’єднаних сил виявлено 10 паспортних документів України, що містили ознаки часткової підробки, три незаконних ідентифікаційних документа, виданих окупаційною адміністрацією РФ.

До адміністративної відповідальності в контрольних пунктах в’їзду-виїзду на лінії зіткнення притягнуто 5 громадян, відносно яких встановлено, що вони перетнули державний кордон України з Російською Федерацією в недіючих пунктах пропуску на тимчасово неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону. Крім цього, виявлено іноземця за порушення правил перебування на території України та четверо громадян України, що порушили режимні правила в КПВВ.

Прикордонними нарядами по огляду транспортних засобів за допомогою службових собак, що спеціально навчені на пошук зброї, вибухівки та наркотичних речовин, виявлено один патрон та 10 грамів канабісу.

Під час виконання службових обов’язків в КПВВ військовослужбовці Держприкордонслужби, що діють у складі Об’єднаних сил, зафіксували п’ять випадків, коли громадяни намагались «домовитися» про безперешкодний перетин лінії зіткнення. За цими фактами до Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень з метою прийняття відповідних правових рішень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси