«Руйнуй стереотипи, пізнаючи себе»

НАЗАД
13 жовтня 2021 10:29

Під таким гаслом відбулася міжрегіональна конференція Української асоціації представниць правоохоронних органів.

П’ять міст України: Київ, Львів, Маріуполь, Полтава та Кривий Ріг в режимі онлайн об'єднали представниць та представників правоохоронних органів, фахівців у сфері гендерної рівності, миру та безпеки, міжнародних партнерів для обговорення викликів та перешкод, з якими сьогодні стикаються жінки-правоохоронниці під час роботи та несення служби. Запрошені спікери ділилися досвідом як подолати різноманітні виклики, ділилися історіями успіху.

Під час вітального слова до присутніх, Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський наголосив, що на сьогодні створення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах являється пріоритетним завданням міністерства.

В Державній прикордонній службі України проводяться активні заходи щодо впровадження державної політики дотримання гендерної рівності у відомстві. На сьогоднішній день загальна чисельність персоналу Державної прикордонної служби України складає у співвідношенні 73 % чоловіків і 27% жінок.

Варто відзначити, що з початку бойових дій на сході України з 2014 року, питання гендерної рівності постало дуже гостро. Жінки, ставши пліч-о-пліч з чоловіками, почали захищати нашу країну від зовнішнього вторгнення. Збільшення числа жінок у секторі безпеки та оборони пояснюється багатьма подіями, що відбуваються в державі, але головне – їхнім прагненням захищати свою країну. Важливо визнати всю ту кропітку і дивовижну роботу, яку жінки виконують  в районі проведення операції Об'єднаних сил, як на бойових, так і на адміністративних посадах.

«За 23 роки служби в лавах Державної прикордонної служби України я спостерігаю не лише зміни відношення суспільства до жінок в армії, а й, в першу чергу, переосмислення своєї ролі самими жінками. Якщо раніше було чути: «Я ж жінка, я з цим не справлюся», то сьогодні все більше і більше я чую від колежанок: «Ну і що, що я жінка. Я це знаю, я це вмію, я це зроблю краще інших». Ми не можемо здавати назад, лише вперед, адже за нами Україна», - сказала спікерка-прикордонниця з міста Маріуполь підполковник Наталія Василенко.

Створення рівних можливостей для жінок і чоловіків у професійному зростанні підвищує загальну спроможність структур сектору безпеки і оборони та зміцнює обороноздатність держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси