Розпочалося планування підготовки у 2021 році українських військових за натівськими стандартами у рамках JMTG-U

НАЗАД
27 листопада 2020 13:25

Департамент персоналу Адміністрації Держприкордонслужби України продовжує спільну роботу щодо колективної підготовки підрозділів.

Учора, 26 листопада, відбулась початкова конференція з планування на 2021 рік навчань в рамках JMTG-U (Joint Multinational Training Group-Ukraine, Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки-Україна). На цьому заході обговорювалися проведення подальших етапів підготовки в єдиному замислі.

З метою залучення до тренувань підрозділів з бойового резерву Голови Державної прикордонної служби України у конференції також взяли участь офіцери прикордонного відомства.

Керівник JMTG-U полковник ЗС США Клейтон Кутеемеєр (Clayton Kuetemeyer) підтримав участь прикордонників у навчаннях. Він зазначив, що формат спільної підготовки двох складових сил оборони України – підрозділів ЗСУ та Держприкордонслужби – дає позитивний результат.

Варто зауважити, що прикордонні підрозділи, які беруть участь у тренуваннях, уже мають бойовий досвід. А в рамках JMTG-U прикордонники освоюють нові прийоми та способи ведення бойових дій, вчаться діяти та взаємодіяти за стандартами НАТО, як з іншими складовими сектору безпеки та оборони України, так і з іноземними партнерами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси