Російсько-окупаційні війська навмисно наражають людей на небезпеку

НАЗАД
07 грудня 2018 09:23

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил ще раз нагадують, що зараз діє зимовий режим роботи контрольних пунктах в’їзду-виїзду, пропуск осіб і транспорту здійснюється щоденно з 8.00 до 17.00.

Щоденно громадяни з тимчасово окупованих територій України на сході, рятуючись від складної соціально-економічної ситуації, змушені прямувати на контрольовану територію України за соціальним, правовим захистом та вирішенням елементарних побутових потреб.

Однак представники російсько-окупаційних військ своїми зухвалими діями чинять перешкоди цивільним громадянам, через що перед виїздом з окупації люди перебувають у довжелезних чергах перед блокпостами бойовиків та годинами проходять так званий «контроль». Окрім цього, проросійські найманці створюють «поривчастий» рух транспортних засобів, коли протягом доби та особливо перед закінченням роботи КПВВ накопичують значну кількість автомобілів, а потім, перед самим закриттям, одночасно їх випускають.

Командування Об’єднаних сил, розуміючи, що таким чином громадяни наражаються на потенційну небезпеку перебування в темний час доби у так званій «сірій зоні» неодноразово приймало рішення щодо продовження роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду та пропуску громадян на контрольовану територію. З початку року такі рішення приймались більше 60 разів.

Зокрема чергова така провокація мала місце і учора на дорожньому коридорі «Горлівка-Бахмут». О 17.30 з тимчасово окупованої території України до контрольного посту «Майорське» прибули 17 цивільних автівок. Це мало безпрецедентний характер, оскільки люди прибули через півгодини після закінчення встановленого графіку роботи КПВВ.

 Проте з метою гарантування безпеки мирних громадян, серед яких були і діти, командування Об’єднаних сил прийняло рішення про переміщення всіх громадян на контрольовану територію під захист підрозділів зі складу ООС. 44 дорослих людини та 2 дітей розмістили в наметах ДСНС, де їх забезпечили всім необхідним. В подальшому, за окремим рішенням командувача ООС, усіх громадян та транспортні засоби оформлені встановленим порядком та пропущені на контрольовану територію.

Прикордонники зі складу Об’єднаних сил ще раз нагадують, що зараз діє зимовий режим роботи контрольних пунктах в’їзду-виїзду, пропуск осіб і транспорту здійснюється щоденно з 8.00 до 17.00.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси