Російські пірати захопили два українських судна із мирними екіпажами

НАЗАД
27 лютого 2022 13:52

Вчора, оголосивши незаконну «контрртерористичну операцію» на території суверенної держави Україна та в міжнародних водах північно-західної частині Чорного моря, кораблі вмф рф захопили в полон ще два цивільних українських судна.

Вкотре країна-агресорка нехтує всіма нормами та конвенційними положеннями міжнародного мореплавства.

Танкер «Афіна» перебуваючи в територіальному морі Румунії, в 22 милях від острова Зміїний, отримав відкритим каналом зв'язку та безпеки судноплавства команду підійти до військового корабля РФ для проведення огляду. Про це судновласник танкера «Афіна» негайно повідомив всі компетентні органи в Україні.

Тим часом, відстежуючи руху суден в даному районі, морські прикордонники зафіксували факт різкої та нелогічної зміни курсу ще одним судном під українським прапором. Суховантаж «Принцеса Ніколь» з румунських вод так само прямував до острова Зміїний.

Майже одразу, як обидва цивільних судна підійшли до військових кораблів РФ, на них було відключено АІС і припинили виходити на зв'язок.

А вже сьогоднішнім ранком системи автоматичної ідентифікації суден показали їх перебування у 18 милях від окупованого Криму.

Таким чином, командири і офіцери вмф рф в черговий раз зухвало порушуючи норми міжнародного морського права, під прикриттям самопроголошеної контрртерористичної операції перетворилися на звичайних безпринципних піратів, не гідних шляхетного звання МОРСЬКОГО ОФІЦЕРА. Піратське захоплення двох суден під українським прапором із майже 50 мирними членами екіпажів, тисячами тон дизпалива і зерна принижує і перетворює у примітивних грабіжників, фактично позбавляючи погон і честі.

Нагадаємо, напередодні та сама група кораблів ВМС РФ захопила ПРС «Сапфір», який вирушив до острова Зміїний з гуманітраною місією.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси