Російська сторона в односторонньому порядку оформила 66-й, так званий, «гумконвой»

НАЗАД
15 червня 2017 08:39

Російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (шістдесят шостого), так званого, «гуманітарного конвою».

Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (шістдесят шостого), так званого, «гуманітарного конвою».  

Оскільки переміщення «гумконвою» вкотре відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій.

Загалом з 6.05 до 7.25 через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони т.з. «гумконвою» у складі 55 автомобілів.

У вантажівках нібито перевозили дитячі харчові набори та медикаменти. Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, особливістю даного «гумконвою» є невідповідність кількості вантажівок, заявлених в попередній ноті РФ, та кількості вантажу, а самі транспортні засоби були заповнені лише на 60 %.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси