Росіянина з підробленим українським та узбечку з фальшивим молдовським паспортами затримано на кордоні

НАЗАД
20 грудня 2019 15:11

Під час прикордонно-митного оформлення потяга «Кривий Ріг - Москва» прикордонники Харківського загону звернули увагу на чоловіка, який надав для перевірки паспортний документ громадянина України.

Під час перевірки його паспорта експерти з перевірки документів встановили, що він підроблений.

Згодом правоохоронці з’ясували, що 31-річний чоловік, що видавав себе за громадянина України, насправді є росіянином. Він зізнався, що пішов на таку хитрість, аби безперешкодно перетнути українсько-російський кордон. Зі слів росіянина, підроблений документ він, нібито, придбав через один із сайтів оголошень в мережі Інтернет, заплативши за нього 500 доларів США.

За спробу незаконного перетинання кордону прикордонники притягнули іноземця до адміністративної відповідальності та на три роки заборонили йому в’їзд в Україну. Крім того, до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

А в пункті пропуску «Бориспіль» прикордонники виявили громадянку Узбекистану, яка видавала себе за громадянку Молдови. 37-річна узбечка прибула до України літаком з Туреччини та на контроль надала паспортний документ на ім’я громадянки Республіки Молдова. Прикордонники одразу встановили, що паспорт підроблений – у ньому були замінені перша та остання сторінки, а також за цим документом жінка мала б бути молодшою на 10 років. Крім того, при перевірці за базами даних правоохоронці дізналися, що за базою Інтерполу документ рахується викраденим.

Свій справжній паспорт жінка також мала з собою. Вона повідомила, що підроблений документ придбала у Стамбулі за дві тисячі доларів США.

Прикордонники на територію України іноземку не пропустили, а також заборонили їй в’їзд до нашої країни на три роки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси