Роберт Кіс пішов боронити мир, щоб його син не знав війни

НАЗАД
12 жовтня 2021 14:09

7 років тому в лікарні Волновахи помер 24-річний захисник України Роберт Кіс. Його смертельно поранили із засідки проросійські бойовики.

У 2014 році, після нападу Росії на Україну, мукачівець Роберт Кіс добровільно пішов служити у Чопський прикордонний загін. Тоді ж його молода дружина Адріана народила сина. Хлопчика охрестили Денисом, але отримати вдосталь батьківської любові малюк не зміг. Роберт Кіс у складі оперативно-бойової прикордонної коменда­тури (ОБПК) Чопського загону вибув боронити східний кордон України.

Підрозділ розташовувався в місті Новогродівка Донецької області. 10 жовтня 2014 року персонал розвідувальних груп ОБПК, повертався з занять, які проходили у селищі Велика Новосілка.

У районі селища Оленівка Мар’їнського району Донецької області колона потрапила в засідку та була обстріляна проросійськими бойовиками. Роберт не розгубився, відкрив вогонь у відповідь. У перестрілці його двічі поранили, одна куля зайшла в стегно, друга відрикошетила від бронежилета та увійшла в живіт. Пораненого прикордонника відвезли в лікарню в місто Волноваха, де лікарі в реанімаційному відділенні два дні намагалися врятувати йому життя.

Поховали молодого героя в місті Мукачеве на центральному кладовищі.

Сьогодні в органах Держприкордонслужби, на ритуальних майданчиках, на могилі героя пройшли заходи з вшанування пам’яті Роберта Кіса за участю родичів, побратимів, представників громадянського суспільства, духовенства.

Вдова Роберта Адріана та семирічний син Денис взяли участь у заходах вшанування пам’яті їх чоловіка і батька, які відбувалися у Києві. Найрідніші люди загиблого Героя були присутні на церемонії у Меморіальному комплексі «Зала Пам’яті», поклали квіти до меморіалу правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків та біля Стіни пам’яті полеглих за Україну. Офіцери прикордонники вручили вдові загиблого побратима медаль «30 років незалежності України», а маленькому Денису – подарунок.

Нагадаємо, що днями у Мукачеві пройшов «Кубок пам’яті» з міні-футболу, присвячений сьомій річниці з дня загибелі Роберта Кіса. За кубок змагалися прикордонники, рятувальники, поліцейські, студенти та школярі. Мама, вдова та син Роберта Кіса були глядачами і вболівальниками турніру. Кубок переможцям – команді Мукачівського загону – вручив син загиблого Героя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси