Рекомендації громадянам України, які планують здійснити подорожі за кордон

НАЗАД
07 липня 2020 08:49

Перш за все, пересвідчіться, що ви насправді зможете здійснити в’їзд до країни, в яку прямуєте.

У зв'язку із ситуацією, яка нещодавно склалася з нашими співвітчизниками в Греції, на відомчому сайті МЗС України представлені нагальні рекомендації для планування закордонної подорожі.

  1. Зв'яжіться з авіакомпанією, туристичною фірмою або тим оператором, через якого ви бронювали поїздку, та уточніть актуальний стан карантинних обмежень у країні та перевірте статус вашого бронювання. Ситуація може змінюватись, тому перебувайте з оператором на постійному зв‘язку.
  2. Паралельно зв’яжіться з дипломатичною установою України в країні, куди запланували подорож, а також із представництвом цієї держави в Україні. Офіційні органи зможуть надати найповнішу та найактуальнішу інформацію щодо чинних карантинних обмежень.
  3. Максимально подбайте про власну безпеку. Ретельно вивчіть умови вашого страхового полісу. Переконайтеся, що він покриває витрати, що можуть виникнути у випадку надзвичайної ситуації, в тому числі, інфікування коронавірусом.
  4. Подбайте про наявність додаткових коштів на випадок надзвичайної ситуації (скасування зворотних рейсів та необхідність придбати нові квитки, вимушене перебування в країні понад запланований термін тощо). Візьміть з собою різні платіжні засоби - платіжні картки, готівку тощо.
  5. Потурбуйтеся про власне здоров’я. Візьміть із собою необхідні особисто вам медичні препарати «з запасом» – на випадок вимушеної затримки за кордоном.
  6. Перевірте стан вашого здоров’я перед поїздкою. Особливо це стосується осіб старшого віку та тих, хто має хронічні захворювання, наприклад, бронхіальну астму, діабет, серцево-судинні захворювання тощо.

Ретельно перевірте інформацію про можливість в’їзду чи транзитного проїзду через наявні офіційні джерела, зокрема з використанням інтерактивної мапи МЗС. Вона дозволяє у зручному форматі отримати найбільш важливу інформацію стосовно будь-якої країни світу. Мапа працює в тестовому режимі та доступна за посиланням: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/map. Дані, що наводяться в інтерактивній мапі, оновлюються на постійній основі закордонними дипломатичними установами України.

З метою унеможливлення продажу квитків громадянам України до країн, що не дозволяють в’їзд українським туристам, та/або які не мають підтверджувальних документів, необхідних для безперешкодного в’їзду до країни призначення (дозволів на проживання, документів навчальних закладів, підтвердження компетентних органів країни в’їзду тощо) МЗС України звернулося до Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби України з рекомендаціями провести відповідну роз’яснювальну роботу з авіакомпаніями, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення з України.

Пам’ятайте! Безвізовий режим з Європейським Союзом передбачає не лише права на вільне пересування українців в ЄС, а й зобов’язання, зокрема, щодо поваги і дотримання законів і правил країн ЄС.

Будьте пильними і дбайте про здоров‘я та безпеку себе і ваших близьких!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси