«РЕПІД ТРАЙДЕНТ – 2020». ПОЧАТОК ПОЛЬОВОЇ ФАЗИ

НАЗАД
21 вересня 2020 09:14

«Репід Трайдент – 2020»: зведений підрозділ Державної прикордонної служби України упродовж тижня відточував майстерність під керівництвом іноземних фахівців Збройних сил Канади та Румунії.

Заняття проходили на базі у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де тривають українсько-американські навчання «Репід Трайдент – 2020».

Практикувалися виявляти саморобні вибухові пристрої, розроблювати і відпрацьовувати пошуково-блокувальні дії, обмінювались досвідом під час відпрацювання питань у реакції на раптове зіткнення з противником.  Доки ці питання відпрацьовувались в полі, в штабах кипіла командно-штабна фаза, в якій наші військовослужбовці як оператори JCATS вміло застосовували на комп’ютерному моделюванні отримані раніше навики та в умовах ведення віртуального бою зберегли 90 відсотків сил та засобів підрозділу. Таким чином до польової фази, що розпочнеться сьогодні з 18.00, підійшли підготовленими.

А тим часом штаб зведеної батальйонної тактичної групи у складі представників Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України та Військової служби правопорядку у Збройних силах України успішно завершив планування активної фази навчання.

Під час командно-штабного навчання відбувалося планування дій у складі  зведеної батальйонної групи, з урахуванням специфіки виконання завдань за призначенням усіх її підрозділів.

Упродовж трьох діб робота штабу здійснювалася відповідно до методик та стандартів, якими послуговуються країни-учасники НАТО. Представники всіх секцій штабу впевнено виконували поставлені перед ними завдання, враховуючи нарощування обстановки та ввідні, які надходили від штабу багатонаціональної дивізії.

На початку вересня цього року під керівництвом викладачів Національної академії Державної прикордонної служби України із військовослужбовцями штабу зведеної батальйонної тактичної групи було проведено відповідні заняття за стандартами НАТО.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси