П’ятьох дітей намагалися вивезти за кордон по підробленим заявам від батьків

НАЗАД
23 серпня 2018 10:39

Упродовж доби в пунктах пропуску «Жуляни» й «Тиса» прикордонники завадили трьом нашим співвітчизницям незаконного вивезти з України п’ятьох дітей.

Сьогодні вранці в столичному аеропорту під час оформлення пасажирів, які прямували до Німеччини, прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» виявили ознаки підробки заяви на виїзд 9-річної дівчинки за кордон. Як з’ясувалось, супроводжуюча особа здійснила механічні втручання в документі на виїзд дитини шляхом підчистки дат її перебування за кордоном.   

Ще четверо дітей 2005, 2008, 2009 та 2014 років народження з підробленими заявами про дозвіл на виїзд за межі України виявили правоохоронці Чопського загону вночі у пункті пропуску «Тиса». Бланки дозволів, видані у Генеральному консульстві України в Мілані, виявилися повністю підробленими.

У всіх випадках супроводжуючих разом із дітьми та повідомлення про виявлення ознак правопорушень, передбачених ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів», передано до Нацполіції.

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документа варто звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси