П’ять підроблених сертифікатів «Зелена карта» виявили прикордонники цими вихідними

НАЗАД
29 липня 2019 13:15

Прикордонники продовжують виявляти підроблені та недійсні страхові сертифікати на автомобілі водіїв, що перетинають кордон.

Нагадаємо, що з лютого 2019 року Державна прикордонна служба України розпочала перевірку в автоматичному режимі наявності та чинності страхових сертифікатів «Зелена картка» під час перетину кордону на виїзд українськими автовласниками.

В пунктах пропуску на державному кордоні в автоматизованому режимі відбувається взаємообмін даних між базами МТСБУ й інформаційно-телекомунікаційною системою прикордонного контролю Держприкордонслужби.

Таким чином, прикордонники під час оформлення громадян, які перетинають державний кордон України автомобілями української реєстрації, одразу на місці перевіряють дійсність страхових полісів. Якщо в базі даних страхового бюро прикордонники виявлять відсутність інформації про укладення відповідного договору, то транспортний засіб не пропускається через кордон.

Так, минулими вихідними підроблені страхові поліси «Зелена карта» виявляли прикордонники в пунктах пропуску Луцького, Мукачівського та Чернівецького загонів.

Зокрема,  в пункті пропуску «Доманове» українець на контроль надав підроблений поліс на автомобіль «Citroën» української реєстрації, а в пункті пропуску «Порубне» інший водій надав фальшиву «Зелену карту» на вантажівку «DAF», теж української реєстрації.

Також охоронці кордону контролюють наявність договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності і під час в’їзду в Україну. В пункті пропуску «Солотвино» правоохоронці виявили одразу три підроблені страхові поліси. Їх на контроль надали троє громадян Румунії, що керували автівками литовської реєстрації – двома авто «Honda» та «Mercedes».

Зауважимо, що з початку року прикордонники виявили 84 підроблених та 85 недійсних страхових сертифікатів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси