Протягом листопада персонал Держприкордонслужби припинив 66 спроб підкупу прикордонників

НАЗАД
01 грудня 2021 14:29

Загальна сума коштів неправомірної вигоди, яку пропонували і від якої відмовились прикордонники, становить близько 90 000 гривень.

Серед осіб, які, перетинаючи державний кордон, намагались схилити правоохоронців до порушення законодавства, було 37 громадян України  та 29 іноземців - громадян Литви, Молдови, Угорщини, Азербайджану та ін.

Так, в міжнародному аеропорту «Бориспіль» громадянин Азербайджану, який перевищив термін перебування в Україні і якому було відмовлено у пропуску, пропонував прикордоннику 500 євро за перегляд цього рішення.

А на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону громадяни України пропонували військовослужбовцям 300 доларів США і 6500 грн за сприяння у незаконному переміщенню товарів через державний кордон і за сприяння у перетинанні кордону поза чергою.

В усіх випадках військовослужбовці ДПСУ категорично відмовились від прийняття неправомірних коштів та поінформували співробітників Нацполіції.

Водночас протягом минулого місяця у 4-х випадках військовослужбовцям Харківського, Чернівецького, Мукачівського та Волинського прикордонних загонів відповідними уповноваженими органами було оголошено підозри у вчиненні корупційного правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 368 Кримінального кодексу України.

Заходи з протидії корупції на державному кордоні тривають.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси