Протягом доби прикордонники зафіксували чотири випадки пропонування хабарів

НАЗАД
26 серпня 2018 12:16

В усіх випадках співробітники прикордонного відомства від неправомірної вигоди відмовилися, а факти дачі хабарів були задокументовані.

Протягом доби співробітники Держприкордонслужби зафіксували чотири випадки пропонування хабарів в пунктах пропуску та на лінії зіткнення в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Так сьогодні вночі, у пункті пропуску «Танюшівка» громадянка Російської Федерації під час паспортного контролю запропонувала прикордонникам Луганського загону хабар у розмірі 5000 рублів РФ за безперешкодний перетин державного кордону в зв’язку з відсутності нотаріально завіреного доручення від батька про виїзд дитини за межі України.

Крім того, учора питання перетину українського кордону в пунктах пропуску «Паланка» та «Кучурган» намагались «вирішити» громадяни Молдови та Росії, які запропонували прикордонникам Білгород-Дністровського загону неправомірні винагороди у сумі 1500 гривень та 1000 рублів РФ.

Ще один випадок пропонування неправомірної грошової винагороди зафіксовано учора в районі проведення операції Об’єднаних сил, зокрема в КПВВ «Новотроїцьке». 500 гривень хабара пропонував наш співвітчизник прикордонникам Донецького загону, щоб безперешкодно перетнути лінію зіткнення.

В усіх випадках співробітники прикордонного відомства  від неправомірної вигоди відмовилися, а факти дачі хабарів були задокументовані. Правопорушників передано представникам Національної поліції.

Варто зауважити, у Державній прикордонній службі України продовжуються активні заходи, щодо протидії та викорінення такого недопустимого явища, як корупція. Лише за поточний 2018 рік охоронці державного кордону нашої країни зафіксували майже 600 випадків пропонування неправомірної вигоди співробітникам Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси