(ВІДЕО) Юрій Гресько: «Прикордонний контроль вболівальників фінального матчу чемпіонату УЄФА буде здійснюватися на пріоритетній основі»

НАЗАД
11 травня 2018 12:25

Презентація щодо готовності пунктів пропуску до здійснення пропускних операцій через державний кордон вболівальників та офіційних делегацій під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА відбулася сьогодні в аеропорту «Бориспіль».

Презентація щодо готовності пунктів пропуску до здійснення пропускних операцій через державний кордон вболівальників та офіційних делегацій під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА відбулася сьогодні в аеропорту «Бориспіль».

Загалом в столичних аеропортах та інших пунктах пропуску очікується понад 30 тисяч вболівальників, учасників футбольних клубів  «Реал Мадрид» (Іспанія), «Ліверпуль» (Великобританія) та офіційних делегацій, більшість з яких прибудуть чартерними рейсами. Їх оформлення буде здійснюватися у 26 повітряних, 51 автомобільному та 53 залізничних пунктах пропуску. Для забезпечення прикордонного контролю в 18 основних пунктах пропуску (5 повітряних,7 автомобільних та 6 залізничних) одночасно буде задіяно 800 прикордонників. Також близько 600 буде у резерві. А у разі виникнення нестандартних ситуацій буде задіяний спецпідрозділ прикордонного відомства «Дозор». Крім того, під час заходів будуть чергувати близько 100 інструкторів-прикордонників зі службовими собаками, 15 з яких - у «Борисполі»

Варто зазначити, що до забезпечення заходів з пропускних операцій  26-27 травня як в столичних аеропортах, так і в інших пунктах пропуску, окрім співробітників Держприкордонслужби, будуть залучені також представники взаємодіючих правоохоронних органів, зокрема Національної поліції, Національної гвардії України та ДСНС.

Також на час прибуття та вибуття вболівальників у терміналах D та В аеропорту «Бориспіль» активно залучатимуться представники прикордонних відомств країн Європейського Союзу та дипломатичних представництв Іспанії та Великобританії для оперативного вирішення проблемних питань, у разі їх виникнення.

Підготовку пропуску вболівальників проінспектували перший заступник Міністра внутрішніх справ України генерал-полковник Сергій Яровий, заступник міністра внутрішніх справ України Вадим Троян та директор Департаменту охорони державного кордону генерал-майор Юрій Гресько.

Маючи практичний досвід забезпечення пропуску під час заходів такого масштабу, зокрема набутий під час проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», пісенного конкурсу «Євробачення» у 2017 році, Міністерство внутрішніх справ та Державна прикордонна служба України активно проводить комплекс заходів з підготовки до пропуску учасників і гостей фінального матчу Ліги Чемпіонів. Зокрема проводиться удосконалення технології пропускних операцій, створено систему управління та реагування на різні зміни в обстановці, організації взаємодії з правоохоронними органами, а також підготовки персоналу.

Для здійснення пропускних операцій будуть залучені кращі співробітники Держприкордонслужби, які пройшли відбір в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону». Тому підготовлені фахівці під час прикордонного оформлення гостинно та зі знанням справи зустрінуть усіх вболівальників і гостей країни.

«Прикордонний контроль вболівальників фінального матчу буде здійснюватися на пріоритетній основі», - зауважив під час презентації  директор Департаменту охорони державного кордону генерал-майор Юрій Гресько.

«Під час пропускних операцій будуть проводитися усі необхідні заходи для забезпечення безпеки пропуску осіб, зменшення часу на проходження прикордонних формальностей. Вболівальники будуть пропускатися організовано групами, а внесення установчих даних про осіб, які перетинають кордон та здійснення перевірки по відповідним реєстраційним базам даних буде за попередньо наданими списками. Що стосується футбольних команд – проведення ідентифікації осіб буде проводитись біля трапу повітряного судна», - додав Юрій Петрович.

Також через прогнозоване збільшення пасажиропотоку здійснюватиметься відокремлення потоку вболівальників від загального потоку руху пасажирів. Зокрема визначено окремі напрями руху та кабіни паспортного контролю для проходження прикордонного контролю учасниками та гостями фіналу, які будуть позначені відповідними логотипами. Крім того, для забезпечення безпеки та правопорядку в аеропортах фани будуть проходити прикордонний контроль в різних терміналах. Також створено консультаційний пункт для надання роз’яснень з будь-яких питань проходження прикордонного контролю, налагоджено взаємодію з організаторами фінального матчу, визначено волонтерів, які будуть надавати допомогу (мовну, консультативну, інформаційну) іноземним громадянам, а для роботи з цією категорією громадян в пунктах пропуску сформовані групи фахівців зі знанням іноземних мов.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси