Прикордонники зі складу Об’єднаних сил вийшли на новий щабель професійної майстерності

НАЗАД
26 червня 2018 12:17

В районі проведення операції Об’єднаних сил систематично проводяться комплексні навчання з виконанням програм вогневої підготовки.

Виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил вимагає від кожного військовослужбовця, окрім підтримання високого рівня власної навченості, вміння діяти у складі підрозділу. Саме тому використовуючи унікальний досвід, здобутий за роки ведення бойових дій на сході України, систематично проводяться комплексні навчання з виконанням програм вогневої підготовки. Всі елементи навчань включають в себе реальні тактичні епізоди, з якими стикаються прикордонники в районі бойових дій.

Так днями, було проведено навчально-методичні збори з екіпажами бойових броньованих машин. За сценарієм навчань, персонал відпрацював елементи боротьби з диверсійно-розвідувальними групами противника, що намагаються захопити різного роду об’єкти інфраструктури, та здійснював при цьому вправи навчальних стрільб.

Виконуючи завдання з протидиверсійної боротьби, зведений підрозділ Донецько-Луганського регіонального управління на бронетехніці здійснював марш на визначений рубіж та приймав бій з супротивником, долаючи відстань  у десятки кілометрів по пересіченій місцевості. Такий маршрут став певним випробуванням для водіїв бойових машин та допомагав набути практичний досвід по експлуатації та управлінню технікою в складних умовах місцевості. Решта екіпажу та десант під час етапу висування не залишався осторонь. Оператори-навідники відпрацьовували готування баштово кулеметного озброєння до стрільби, як в русі так і з короткими зупинками. А решта особового складу удосконалювала навички десантування з машин під час бою.

У складі зведеного підрозділу до навчань було залучено бронетранспортери, бронеавтомобілі «Кугуар», спеціальний автотранспорт. В ході виконання навчально-бойової задачі відпрацьовано вправи стрільб з озброєння бойових броньованих машин, особистої та групової зброї. Крім цього прикордонники вдосконалили тактику дій підрозділів при боротьбі з ДРГ противника.

Оскільки навчання наближені до бойових, то і питанням тактичної медицини приділяється особлива увага, адже життя та здоров’я це - головна цінність, а вміння зберегти їх в умовах ведення бою є обов’язковою навичкою військовослужбовця. Моделюючи різні бойові ситуації особовий склад виконує завдання домедичної допомоги, як в секторі укриття, так і в секторі обстрілу. При цьому особлива увага зверталась на зупинку критичної кровотечі та евакуацією пораненого з поля бою.  

За підсумками навчань прикордонники підтвердили високий рівень особистої навченості та бойової злагодженості у складі підрозділів, залучених до операції Об’єднаних сил.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси