Прикордонники зі складу Об'єднаних сил виявили сховок з боєприпасами

НАЗАД
22 травня 2021 08:28

Виявлені небезпечні предмети вилучено вибухотехнічним підрозділом ДСНС.

Виконуючи завдання у складі Об'єднаних сил, прикордонники Краматорського загону не аби-яку увагу приділяють безпеці цивільного населення, яке, зокрема, мешкає в населених пунктах поблизу лінії розмежування. Адже збройні формування Російської Федерації під час деокупації захопленої частини Донбасу залишили по собі велику кількість тайників зі зброєю та боєприпасами.

Черговий такий сховок виявлений учора спільною міжвідомчою групою.

Прикордонники спільно з представниками СБУ та ДСНС в покинутій будівлі в одному з населених пунктів Донеччини, що розташований в 17 км. від лінії розмежування, виявили схрон з військовими засобами ураження. Оперативну інформацію щодо можливого місця знаходження схрону, прикордонники здобули заздалегідь.

В ході подальших дій зі схованки вилучено 800 грамів тротилу, понад 2 тисячі набоїв калібру 5,45 мм, 101 набій калібру 7,62 мм та 80 набоїв - 12,7 мм. Також 3 гранати Ф-1, граната РГД-5, 2 постріли від РПГ-7 та 2 тротилові шашки загальною вагою 600 грамів.

Виявлені небезпечні предмети вилучено вибухотехнічним підрозділом ДСНС.

За даним фактом до Покровського районного управління Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси