Прикордонники зі складу ООС долучились до історико-культурного фестивалю «Дике поле. Шлях до Європи»

НАЗАД
11 червня 2019 10:06

На межі двох областей - Донецької та Запорізької, на території заповідника «Кам’яні могили», відбувся масштабний фестиваль.

Цей фестиваль є незвичним, бо відбувається в таємничому куточку України та є не просто святом, а реконструкцією різних героїчних для України епох. Аби передати дух давнини якомога точніше, майстри і майстрині з різних куточків нашої країни створюють костюми, автентичну зброю.

Особливе ж місце серед локацій - експозиції, що зображають сьогодення. Для гостей фестивалю охоронці державних рубежів облаштували виставку озброєння та військової техніки, яка зараз використовується прикордонними підрозділами в районі Операції об’єднаних сил.

«Зелені берети» презентували глядачам  імітацію реальних дій прикордонних нарядів щодо переслідування та силового затримання порушників кордону. Свою навченість також продемонстрували і інструктори-кінологи ознайомлюючи охочих з порядком огляду транспортних засобів із  застосуванням службових собак. Чотирилапі помічники охоронців державних рубежів, здійснюючи такий огляд, виявляли імітатори зброї, боєприпасів, наркотичних речовин, чим викликали захват у глядачів.

Такий активний відпочинок серед мальовничих краєвидів, ущелин і гротів,   що насичені легендами, посилює дух патріотизму і відчуття гордості за тисячолітню історію України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси