Прикордонники затримали іноземців, які вербували жінок для надання інтимних послуг за кордоном

НАЗАД
29 квiтня 2019 11:46

Правоохоронці провели спеціальну операцію із затримання організаторів каналу торгівлі людьми.

Затримання проводилось співробітниками оперативних підрозділів Південного регіонального управління Держприкордонслужби у взаємодії із слідчим СУ ГУНП в Одеській області та співробітниками УБЗПТЛ Одещини під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області із застосуванням силової підтримки мобільного прикордонного загону «Д.О.З.О.Р.».

Одного зі зловмисників, громадянина Китаю, затримали в міжнародному аеропорту «Бориспіль» під час оформлення рейсу «Київ-Пекін». Він саме намагався вивезти за кордон п’ятьох громадянок України віком від 18 до 21 року для їх подальшої експлуатації у сфері надання інтимних послуг.

Про можливу причетність громадянина Китаю до злочину, пов’язаного з торгівлею людьми, оперативні співробітники Держприкордонслужби дізнались заздалегідь. Вони встановили, що іноземець через обман здійснює активні дії по вербуванню молодих дівчат Одещини для залучення в сексіндустрію за межами України.

Поряд з тим, в рамках даного кримінального провадження, майже одночасно в м. Одеса затримано ще одного фігуранта – громадянина Китаю, який також підозрюється у вчиненні даного злочину.

По цьому факту було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.149 КК України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», в рамках якого правоохоронці задокументували злочин.

Наразі іноземцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, слідство триває.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси