Прикордонники затримали «геолога» з корисними копалинами, який хотів втекти, як почув про поліцейських

НАЗАД
26 серпня 2021 10:14

Учора поблизу кордону оперативні співробітники Мукачівського загону виявили факт незаконного видобутку корисних копалин поблизу річки Тиса.

Варто зазначити, що надмірний та неконтрольований видобуток корисних копалин поблизу річок призводить до непередбачуваних наслідків під час повеней.

Так, на околиці селища Солотвино оперативники зупинили «Камаз», яким перевозили гравійно-піщану суміш. Водій вантажівки не мав документів, що посвідчують особу, документів на право керування транспортним засобом та дозволу на видобування корисних копалин у прикордонній смузі. Однак  зізнався прикордонникам, що завантажився корисними копалинами на березі річки Тиса.

На місце події військовослужбовці викликали співробітників Нацполіції, проте водій не забажав зустрічатися із ними, та ігноруючи законні вимоги охоронців кордону, спробував втекти.

За порушення прикордонного режиму та злісну непокору на чоловіка склали протоколи про адмінправопорушення, що передбачені статтями 202 та 185-10 КУпАП. Також, Нацполіції направлено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.240 ККУ «Порушення правил охорони або використання надр».

Нагадуємо, що відповідно до Закону «Про Державну прикордонну службу України» на прикордонників також покладені завдання з контролю у районах несення служби за збереженням природних ресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси