Прикордонники вшанували пам'ять екіпажа літака «Diamond DA-42», який у 2012 році зазнав катастрофи в горах на Закарпатті

НАЗАД
04 липня 2020 09:54

4 липня 2012 року спеціальний літак Держприкордонслужби «Diamond DA-42» зазнав катастрофи в горах на Закарпатті. Трьох прикордонників навіки забрало небо.

Від дня цієї трагедії вже минуло вісім років. У той фатальний день екіпаж у складі трьох чоловіків Одеської окремої авіаційної ескадрильї Держприкордонслужби України на літаку Diamond DA–42 здійснював повітряну розвідку державного кордону в зоні відповідальності Чопського прикордонного загону. Проте, за годину після вильоту з аеропорту «Ужгород» зв’язок з ними було втрачено. Як згодом з’ясувалося – назавжди. Це був останній політ екіпажу.

Пошукова група виявила уламки літака та тіла трьох членів екіпажу в горах у напрямку населеного пункту Руський Мочар Великоберезнянського району Закарпатської області.

Тоді в авіакатастрофі загинули: майор Мамонтов Віталій Вікторович, командир екіпажу, начальник штабу Одеської авіаційної ескадрильї; майор Лисенко Олександр Юрійович, штурман екіпажу та прапорщик Оголюк Костянтин Володимирович, бортовий оператор екіпажу.

Сьогодні прикордонники Південного регіонально управління та Одеської окремої авіаційної ескадрильї Держприкордонслужби України прийшли до Таїровського кладовища аби вшанувати пам'ять своїх колег, які трагічно загинули, охороняючи рубіж Батьківщини.

Світла і вічна пам'ять загиблим!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси