Прикордонники викрили та затримали на Закарпатті переправників військовозобов’язаних чоловіків

НАЗАД
08 жовтня 2022 15:00

Членів злочинного угруповання, яке «спеціалізувалось» на переправленні через кордон чоловіків призовного віку, затримали у Закарпатській області.

Заходи з викриття злочинців проводили військовослужбовці Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону, слідчі Берегівського райвідділу поліції та співробітники відділу міграційної поліції ГУНП України в Закарпатській області за процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури.

Викрити зловмисників, які переправляли військовозобов’язаних громадян України, вдалось завдяки матеріалам, напрацьованим оперативниками Мукачівського прикордонного загону. На початку жовтня, за повідомленням прикордонників, було розпочато кримінальне провадження за ч.3. ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Зокрема офіцерам оперативно-розшукового відділу вдалось встановити щонайменше  дев'ятьох членів злочинного угруповання, усі вони жителі Виноградівщини. Своїх «клієнтів» ділки намагались переправляти через українсько-румунську ділянку кордону, отримуючи при цьому неправомірну грошову винагороду у розмірі 6000 доларів США з однієї особи.

Сьогодні в рамках відкритого кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 ККУ, в порядку ст.208 КПК затримали трьох фігурантів справи. Причетність решти учасників наразі встановлюється. Також сьогодні в помешканнях деяких переправників правоохоронці провели обшуки та вилучили речі, які можуть бути доказами протиправної діяльності фігурантів.

Крім того, наразі задокументовано факт отримання переправниками коштів у розмірі 18 тисяч доларів США за організацію незаконного переміщення через кордон трьох українців. У разі доведення вини учасників злочинного угруповання, їм загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від на строк від семи до дев’яти років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси