Прикордонники відпустили «на волю» тисячі бичків, раків та більше сотні калканів

НАЗАД
16 квiтня 2020 13:16

Активна робота прикордонників з протидії браконьєрству у місцях несення служби дає свої результати.

Так, сьогодні, на узбережжі Азовського моря, поблизу села Новопетрівка в Запорізькій області, прикордонники Бердянського загону виявили двох осіб, які здійснювали незаконний вилов риби.

Браконьєри на гумовому човні за допомогою 20 підйомних пасток у незаконний спосіб виловили майже 1,7 тисячі азовських бичків. 

За порушення прикордонного режиму охоронці кордону порушників притягнули до адміністративної відповідальності. По даному факту прикордонники повідомили представників Нацполіції та Держрибагентства, які прибули до вказаного місця для з’ясування усіх обставин справи та притягнення рибалок до відповідальності. Наразі в діях браконьєрів вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Також учора прикордонники протягом доби виявили 5 мішків з уловом понад 140 азовських калканів та ще в одному випадку 80 кг бичків. Власників такої здобичі на місці не було. Наразі усі виявлені водні біоресурси випущено в живому стані в природне середовище.

Результати протидій браконьєрам демонструють і прикордонники Білгород-Дністровського загону. Учора, в рамках проведення спеціальних заходів «Біла тінь» та «Нерест» в акваторії Дністровського лиману, охоронці кордону виявили 9 незаконних знарядь вилову раків. Тисячу раків, які потрапили в тенета до браконьєрів, прикордонники випустили в природне середовище, а незаконні знаряддя лову вилучено правоохоронцями.

Сума збитку державі, завданого браконьєрами, могла скласти більше 2 млн грн.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси