(ВІДЕО) Прикордонники в пункті пропуску на Одещині виявили радіоактивні акваланги

НАЗАД
06 серпня 2018 14:44

Учора прикордонники Білгород-Дністровського загону в автомобілі громадянина Молдови виявили акваланги, радіаційний фон яких перевищував допустимі норми у 25 разів.

68-річний поціновувач підводних занурень повертався додому, в Молдову, через пункт пропуску «Градениці», що у Біляївському районі Одеської обл. Під час заїзду на територію пункту пропуску на автівку чоловіка «Toyota» молдовської реєстрації спрацювала стаціонарна система радіаційного контролю «Янтар». Прикордонники зафіксували перевищення радіаційного фону у 25 разів. Під час більш детального огляду автомобіля за допомогою універсального радіометру – спектрометру, виявилося, що такий підвищений радіаційний фон випромінюють акваланги, які молдованин перевозив у багажному відділенні. Як сповістив сам громадянин, він навіть і не підозрював про небезпечність апаратів.

Прикордонники взяли під контроль транспортний засіб та відвели його на небезпечну відстань від подорожуючих і службових приміщень. По даному факту повідомлено представників Нацполіції, ДСНС та органи місцевого самоврядування.

Наразі продовжуються заходи по встановленню усіх обставин перевезення предметів. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси