Прикордонники розпочали 2021 рік з підвищення професійної майстерності

НАЗАД
13 сiчня 2021 11:22

Високий рівень фізичної, вогневої та професійної підготовки, відмінні знання законодавства, поряд з постійним самовдосконаленням, є запорукою успішного виконання завдань з охорони державного кордону.

Саме з підвищення рівня професійної підготовки розпочався 2021 рік у всіх без винятку підрозділах Державної прикордонної служби.

Щороку військовослужбовці прикордонного відомства проходять курс дистанційного навчання, який розробляється у Держприкордонслужбі з метою підтримання на належному рівні теоретичних знань персоналу, а також нарощування практичної складової, забезпечення готовності до дій у повсякденних умовах та в умовах різкої зміни обстановки на державному кордоні.

На початковому етапі начальниками усіх структурних підрозділів проводяться навчання з методики організації занять з професійної підготовки, а також інструктажі з охорони праці, дотримання заходів протипожежної безпеки, тренувань з локалізації нестандартних (кризових) ситуацій та порядку надання першої медичної допомоги.

Основними формами поточної підготовки усіх категорій військовослужбовців є тренування, тренінги, інформування, самостійна підготовка, курси підвищення кваліфікації в навчальних закладах Держприкордонслужби та комплексні практичні заняття.

Заняття проводилися з суворим дотриманням карантинних обмежень, в тому числі з бойової і спеціальної підготовки, а також тих, що стосуються дотримання заходів безпеки під час виконання різноманітних завдань військової служби та поліпшення умов праці. 

Прикордонникам було доведено та практично продемонстровано, як слід поводитися зі зброєю та військовою технікою, безпечно використовувати електромережі та устаткування підвищеної небезпеки, правила дотримання безпеки дорожнього руху на службовому та власному автотранспорті тощо.

З метою визначення рівня знань, необхідних для ефективного виконання завдань за посадовим призначенням, впродовж року військовослужбовці складають заліки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси