Прикордонники у минулому році припинили діяльність понад 150 протиправних груп

НАЗАД
15 сiчня 2017 10:56

Співробітники Держприкордонслужби України спільно з іншими правоохоронними органами проводять системну роботу, направлену на протидію злочинам на державному кордоні. Активна співпраця в цьому напрямку також відбувається з колегами суміжних країн та міжна

Співробітники Держприкордонслужби України спільно з іншими правоохоронними органами проводять системну роботу,  направлену на протидію злочинам на державному кордоні. Активна співпраця в цьому напрямку також відбувається з колегами суміжних країн та міжнародних організацій.

Так, у 2016 році співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби у взаємодії з іншими правоохоронними органами припинили діяльність понад 150 протиправних груп у складі 420 осіб, ліквідували 24 канали незаконної міграції та припинили функціонування 11 каналів торгівлі людьми.

Крім того,  у минулому році в рамках проведення заходів щодо протидії незаконній міграції прикордонниками затримано 35 організаторів злочинних груп, з яких 5 іноземців. Зокрема спільно з підрозділами Прикордонної варти Республіки Польща було ліквідовано африканський, сирійський та турецький канали, а в серпні 2016 року спільно із словацькими колегами завершено операцію по викриттю та припиненню в’єтнамського каналу незаконної міграції.

Значну частину уваги прикордонники приділяють питанню дискредитації каналів торгівлі людьми, аби ліквідувати їх діяльність та затримати організаторів. Загалом у минулому році охоронці кордону виявили та припинили діяльність 6 злочинних груп та затримали 12 організаторів. Крім того, за інформацією прикордонників було відкрито та розпочато 19 кримінальних проваджень за ст. 149 ККУ «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини», виконано більше 60 доручень на проведення слідчих (розшукових) дій.

Також у минулому році в результаті тривалих та кропітких оперативно-розшукових заходів співробітникам Державної прикордонної служби України вдалось провести спецоперацію з викриття міжнародного злочинного угруповання та виявити 17 картин епохи Ренесансу, які були викрадені з міського музею Кастельвеккіо міста Верона у листопаді 2015 року. Художні полотна, вартістю близько 16 мільйонів євро, намагались переправити на територію Молдови.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси