Прикордонники під час святкових днів несуть службу посилено

НАЗАД
28 квiтня 2019 09:12

Прикордонники продовжують нести службу відповідно до визначених завдань як у будні, так і у святкові дні.

Протягом минулої ночі в межах виконання своїх завдань Державною прикордонною службою забезпечено ритмічний пропуск громадян та транспортних засобів встановленим порядком. Загалом протягом минулої доби на кордоні спостерігалось збільшення пасажиропотоку. За добу  пропущено майже 260 тисяч осіб та 50 тисяч транспортних засобів. Під час заходів прикордонного контролю відмовлено у пропуску в Україну 225 особам, втому числі 32 громадянам Росії.

Зазначимо, що напередодні пасхальних та поминальних днів співробітники Держприкордонслужби підготувалися до можливого збільшення пасажиро-транспортного потоку через кордон, лінію розмежування та адмінмежу країни. Для скорочення часу проходження контрольних процедур службу посилено додатковими прикордонними нарядами з перевірки паспортних документів та огляду транспортних засобів, в тому числі передбачено застосування мобільних комплексів прикордонного контролю з додатковими робочими місцями на базі мікроавтобусів як на кордоні, так і в усіх КПВВ.  

До того ж, аби ефективного реагувати на можливі нестандартні ситуації, посилено заходи безпеки шляхом застосуванням мобільних підрозділів та кінологічних оглядових груп зі спеціальними службовими собаками для унеможливлення переміщення через лінію розмежування зброї, вибухівки та засобів терору. Заходи посилення також застосовуються для недопущення осіб, які можуть брати участь у заходах дестабілізаційного  характеру.

За рахунок сил і спецзасобів, використання технічних засобів та службових собак ущільнено присутність прикордонних нарядів в межах гуманітарних коридорів, на «зеленому кордоні» та в пунктах пропуску, а також уточнено взаємодію з іншими правоохоронними органами та Збройними силами України, з якими прикордонники спільно діють  у складі операції Об’єднаних сил.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси