Прикордонники отримали нові паливозаправники для вертольотів Airbus Н125

НАЗАД
14 сiчня 2021 10:43

Два паливозаправники на базі вантажних автомобілів МАЗ будуть передані до Харкова та Сум.

Нагадаємо, що у 2020 році для вертольотів Airbus Н125 облаштували два ангари у Харківській області, по одному ангару в Сумській області та Києві. Тривають підготовчі роботи зі спорудження ангара у Чернігівській області.

Паливозаправники призначені для транспортування авіаційного пального та проведення заправки повітряних суден. Вони були закуплені згідно з вимогами Закону України «Про публічні закупівлі» за переговорною процедурою для потреб оборони. Загальна вартість закупівлі склала майже 8,6 млн гривень.

Закуплені вантажівки МАЗ мають колісну формулу 4х4 та потужність двигуна 330 к.с., екологічного стандарту Євро-5. Кожна з них оснащена кондиціонером та має 500-літровий паливний бак. Ємність цистерни паливозаправника – 5 000 літрів.

З персоналом, який буде працювати з паливозаправниками, представники постачальника провели відповідні заняття щодо їхньої експлуатації.

Як вже зазначалося, цього року українське прикордонне відомство очікує отримати ще десять гелікоптерів Airbus Н125. Планується, що ці машини уже прибудуть з необхідним оптико-електронним обладнанням для моніторингу державного кордону та виключної (морської) економічної зони України.

Нагадаємо, що у рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою та реалізації інвестиційного проекту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту Держприкордонслужба України загалом очікує отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси