Прикордонники не здійснють незаконних дій із отриманою допомогою, попри «сенсації» окремих ЗМІ

НАЗАД
02 липня 2022 14:12

Багато хто підхопив та встиг критично висловитися щодо інформації, яка була поширена кілька днів тому одним з телеканалів Луцька про волинських прикордонників, які, начебто, продали подароване волонтерами авто.

Зазначимо, що це ніщо інше як надумана маніпуляція, створена домислами журналістів. При цьому, це вже не перший випадок спроби створити «сенсацію» та дискредитувати роботу прикордонників.

Перш за все, Державна прикордонна служби України щиро дякує всім, хто допомагає відомству в цей непростий для країни час, надаючи допомогу для забезпечення підрозділів необхідними засобами та технікою.

Все, що прикордонники отримують в рамках гуманітарної, благодійної чи міжнародно-технічної допомоги, органи ДПСУ обов’язково обліковують.

Не став винятком і автомобіль AUDI, наданий Волинському прикордонному загону від ГО «Асоціація перевізників та імпортерів транспортних засобів», що відображено відповідними актами приймання-передачі. Окрім цього, проведено перевірку технічного стану транспортного засобу, після чого він був прийнятий в користування.

Зазначимо, Держприкордонслужба раціонально використовує все наявне забезпечення, тому даний транспортний засіб для укомплектування технікою органів відомства був переданий до Окремої комендатури охорони і забезпечення для застосування відповідно до його технічних характеристик. Факт передачі до іншого підрозділу також відображено відповідними актами. Автівка облікована і перебуває на відомчій реєстрації.

Ніякого «передарування» чи інших незаконних дій, як це намагаються видати журналісти, підрозділи ДПСУ не здійснювали.

Тож, дійсно варто, щоб органи прокуратури, куди представники медіа планували віднести заяву, розібралися, зокрема, і за наклеп, зведений журналістами на прикордонників.

Нагадаємо, що нещодавно Державну прикордонну службу України також хотіли звинуватити у нібито продажі пікапів Mitsubishi L200, наданих як міжнародну технічну допомогу. Інформація виявилася фейком.

Вкотре відмітимо, отримані засоби розподіляються до підрозділів відповідно до потреб для належного виконання завдань і загалом не може бути мови про їх продаж.

Радимо всім уважно перевіряти інформацію, бо в гонитві за рейтингами не виключені брудні фейкові дезінформаційні кампанії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси