Прикордонники на Одещині затримали організаторів незаконного переправлення осіб в Молдову

НАЗАД
01 квiтня 2023 10:20

Днями прикордонники Подільського загону спільно з представниками Управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області викрили схему переправлення громадян України призовного віку за кордон.

Робота проводилась в рамках кримінального провадження за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури.

Так, під час перевірки оперативної інформації, на околиці с. Розівка охоронці кордону виявили двох українців, які планували незаконно перетнути державний рубіж. Один з них виявився уродженцем м. Херсон та планував перетнути державний кордон з метою ухилення від військової служби. А інший організовував та допомагав йому у цьому.

Також, у смт. Окни прикордонники зупинили автомобіль марки «OPEL», під керуванням місцевого жителя, який привіз порушників у прикордоння.

Чоловіки зв’язувались між собою через мережу Інтернет. Ціна переправлення становила близько 2000 доларів США.

Організатора затримано представниками Нацполіції в порядку статті 208 КПК України, повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Також Подільським міжрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси