Прикордонники ліквідували діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми

НАЗАД
30 березня 2018 16:01

Прикордонники ліквідували діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми, що постачав українських жінок до Об’єднаних Арабських Еміратів з метою їх подальшої сексуальної експлуатації.

Прикордонники ліквідували діяльність міжнародного каналу торгівлі людьми, що постачав українських жінок до Об’єднаних Арабських Еміратів з метою їх подальшої  сексуальної експлуатації. Оперативна розробка каналу торгівлі людьми проводилась оперативно-розшуковим Держприкордонслужби в м. Чернігів близько 6 місяців.

В процесі документування злочинної діяльності було встановлено, що кримінальний бізнес організували двоє мешканців м. Чернігів, які за попередньою змовою підшукували та вербували на території  Чернігівської області молодих жінок, що перебували у скрутному матеріальному становищі, приваблюючи високими доходами за роботу у сфері надання сексуальних послуг за кордоном. За кожну відправлену до ОАЕ дівчину, зловмисники отримували від 500 до 1000 доларів США .

Ще в лютому місяці цього року прикордонники разом з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області в столичному  аеропорту «Київ» припинили спробу відправки двох мешканок Чернігівського району до ОАЕ, а також провели обшуки за адресами проживання зловмисників. За результатами обшуків виявлено та вилучено низку речових доказів, які неспростовно підтвердили організацію протиправної діяльності підозрюваними громадянами. Крім того в ході обшуків, в обійсті у одного з фігурантів  справи були вилучені бойові набої до автоматичної стрілецької зброї калібру 5,45 міліметрів.

Днями слідчим СУ ГУНП в Чернігівській області організаторам торгівлі людьми оголошено підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статті  149 «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» Кримінального Кодексу України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси