Прикордонники долучилися до онлайн-семінару з виховання доброчесності

НАЗАД
25 листопада 2021 11:28

Персонал Національної академії Держприкордонслужби України взяв участь в онлайн-семінарі, який відбувся спільно з Програмою НАТО з виховання доброчесності для навчальних закладів системи Міністерства внутрішніх справ України.

Захід був спрямований на інформування курсантів, слухачів, науково-педагогічного складу закладів освіти щодо реалізації державної політики євроатлантичної інтеграції, підвищення обізнаності щодо діяльності та розвитку Північноатлантичного Альянсу, а також розуміння напрямків співробітництва Україна – НАТО у сфері розбудови доброчесності. Інструкторами семінару стали провідні закордонні експерти у сфері боротьби з корупцією.

Керівник Програми НАТО з виховання доброчесності доктор Надя Міланова поділилася досвідом щодо підходів НАТО до виховання доброчесності: концепцією, еволюцією, процесами та наслідками. Також експертка презентувала навчальний посібник «Ефективне врядування та виховання доброчесності у секторі безпеки та оборони». Учасники заходу обговорили міжнародні нормативно-правові акти, норми та стандарти з антикорупційної діяльності. Старший помічник юридичного консультанта Офісу з юридичних питань Агенції НАТО з питань комунікації та інформації Вінсан Рубер висвітлив питання оцінки ефективності міжнародних антикорупційних інструментів.

Семінар поєднав в собі як лекції, так і практичне виконання завдань, завдяки чому слухачі ознайомились із засадами застосування стандартів доброчесності, сучасних правових механізмів зниження ризиків корупції, впровадження ефективного, доброчесного і прозорого менеджменту, зміцнення та удосконалення системи управління кадровими, фінансовими і матеріальними ресурсами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси