Прикордонники України та Угорщини відновили спільні патрулювання кордону

НАЗАД
16 червня 2021 13:07

Учора прикордонники Мукачівського загону разом зі своїми колегами з Угорщини провели перше у цьому році спільне патрулювання.

Зазначимо, що спільні патрулювання українсько-угорського кордону були призупинені з березня минулого року, у зв’язку з пандемією COVID-19.

Патрулювання українсько-угорського кордону учора було проведено по території Угорщини навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби «Лужанка». У ньому взяли участь прикордонник та прикордонниця Держприкордонслужби України та поліцейські Угорщини.

Рішення про відновлення таких патрулювань було прийнято у двосторонньому порядку. Зауважимо, що до патрулювань допускаються лише правоохоронці, які пройшли вакцинацію проти коронавірусу.

Нагадаємо, що спільні патрулювання українсько-угорського кордону прикордонники України та Угорщини розпочали ще у 2014 році. Такі патрулювання проводяться як по території України, так і по території Угорщини. Патрульні, які беруть участь у спільному патрулюванні на території держави іншої Сторони, здійснюють патрулювання у службовій формі без зброї та спеціальних засобів.

Спільна охорона державного кордону дозволяє більш ефективно протидіяти протиправній діяльності на кордоні, а при виявленні спроб переправлення нелегальних мігрантів чи переміщення контрабандних товарів, оперативніше діяти для їх припинення.

Довідково.

Протокол між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Поліцією Угорщини про спільне патрулювання українсько-угорського державного кордону був підписаний 29.10.2013 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси