Прикордонникам, що служать в ООС, Уряд Норвегії передав обладнання на понад 7,8 мільйона гривень

НАЗАД
15 сiчня 2020 10:20

В рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги спільно з Урядом Королівства Норвегії учора у м. Лисичанськ відбулася передача обладнання для виявлення радіоактивних і ядерних матеріалів, дозиметрії та дезактивації.

Під час заходу голова місії Посольства Королівства Норвегії в Україні Фредерік Артур зазначив, що важливою метою цього проекту є зміцнення потенціалу прикордонного відомства у боротьбі із незаконним переміщенням джерел іонізуючого випромінювання та ядерної контрабанди, а також наголосив, що Уряд Норвегії і надалі готовий надавати допомогу прикордонникам у всіх сферах, де це необхідно.

Загалом надано наступне обладнання: дозиметри, спектрометри, інформаційні табло та систему дезактивації на загальну суму понад 7,8 мільйона гривень, в рамках проекту міжнародної технічної допомоги, який реалізується виконавцем проекту –Nordisk Sikkerhet AS.

Уся отримана спецтехніка буде використовуватися прикордонниками у контрольних пунктах в’їзду-виїзду під час перевірки людей та вантажів на наявність у них заборонених для переміщення через лінію розмежування небезпечних предметів та матеріалів. Зокрема спеціальні ядерні матеріали, радіоактивні речовини різного характеру та інші матеріали, що можуть бути джерелами іонізуючого випромінювання, а у разі застосування противником зброї масового знищення – зниженню ступеню зараження персоналу та техніки радіоактивними речовинами.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси