Прикордонникам довіряють 60 % громадян України

НАЗАД
24 лютого 2020 14:40

Український центр економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова опублікував оцінку громадянами ситуації в країні, рівень довіри до виконавчих та правоохоронних органів влади а також оцінку діяльності Уряду у лютому 2020 року.

Дослідження проводила соціологічна служба Центру Разумкова з 13 по 17 лютого. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

За результатами дослідження 25% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі (у вересні 2019 р. так вважали 57%, у грудні 2019 р. — 44%), 53% — що події розвиваються в неправильному напрямі (у вересні — 17%, у грудні — 36%). Отже, частка тих, хто вважає, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямі, істотно перевищила частку тих, хто дотримується протилежної точки зору.

Разом з тим показники довіри до виконавчих та правоохоронних органів влади залишаються на досить високому рівні. Так, Державній прикордонній службі довіряють 60% опитаних. Такий самий показник і в Національної гвардії України, а найчастіше довіра висловлюється до Збройних Сил України (їм довіряють 69% опитаних) та до Державної служби з надзвичайних ситуацій (65%).

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси