Прикордонника, на якого напали та поранили в Росії, відзначено Указом Президента України

НАЗАД
12 травня 2021 08:41

Президент України відзначив офіцера-прикордонника, який отримав ножові поранення під час виконання обов’язків в Генеральному консульстві України в Санкт-Петербурзі.

Капітан Дмитро Пронько нагороджений медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, відповідно до Указу Президента України 182/2021 про відзначення державними нагородами України.

Нагадаємо, що 19 лютого цього року в Санкт-Петербурзі, в Генеральному консульстві України, на військовослужбовця Держприкордонслужби, який виконує завдання з охорони закордонних дипломатичних установ України, напав чоловік з ножем. Він завдав прикордоннику декілька ножових поранень.

Росіянин без пояснення та видимих на те причин накинувся на військовослужбовця одразу, щойно йому відчинили двері. Лише завдяки реакції прикордонника, нанесені йому поранення виявилися несмертельними.

Співробітники Генконсульства України негайно викликали на місце швидку допомогу. До її приїзду інший військовослужбовець Державної прикордонної служби України надав пораненому первинну медичну допомогу.

Наразі військовослужбовець почувається добре та продовжує виконувати службові обов’язки.

МЗС України висловило протест зовнішньополітичному відомству РФ через замах на вбивство українського прикордонника. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси