Прикордонник – професія сильних та мужніх людей

НАЗАД
01 травня 2021 11:13

Старший прапорщик Валентин Жуков – військовослужбовець, який майже 20 років з честю виконує завдання з охорони державного кордону.

Народився майбутній прикордонник у листопаді 1981 року у Харкові. Із закінченням середньої школи та строкової служби, Валентин вирішив пов’язати своє життя з Державною прикордонною службою України.

«У моїх очах прикордонники завжди були взірцем порядності та честі, ще мій дід служив у прикордонних військах. Мабуть, саме тому бути прикордонником для мене стало однією з найважливіших подій у житі», – розповідає Валентин.

Службу розпочав з прикордонної комендатури для виконання спеціальних завдань «Дергачі». Під час служби в комендатурі брав участь у затриманні правопорушників, викритті контрабанди. Один з яскравих прикладів – виявлення прихованої незадекларованої готівки на суму понад 3 млн. доларів США.

Довелося Валентину проходити службу й у пунктах пропуску. Там Валентин Жуков виконував обов’язки інспектора прикордонного контролю та старшого зміни нарядів, де також неодноразово виявляв підроблені документи та вантажі, які правопорушники намагалися провезти приховано від контролю.

Як і більшість відданих синів свого народу з початком російського вторгнення на територію України він непохитно стояв на передньому рубежі боронячи рідну землю.

«Це був дуже важкий період для України і я вважав своїм обов’язком зробити усе, що залежить від мене для того, щоб захистити нашу Батьківщину»,  – говорить Валентин.

За сумлінне виконання службових обов’язків неодноразово був заохочений керівництвом прикордонного загону та Держприкордонслужби України. Має відзнаку Президента України.

Сьогодні старший прапорщик Валентин Жуков проходить службу в одному з підрозділів Харківського прикордонного загону.

Віримо, що він і надалі буде передавати досвід новим побратимам, навчить їх любити Батьківщину так сильно, як любить її сам. Адже обов’язок справжнього чоловіка – охороняти суверенітет та територіальну цілісність держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси