Прикордонниці успішно закінчили курс керівного складу для жінок-лідерок

НАЗАД
20 липня 2021 10:12

Учора в Прикордонному Коледжі Керівного Складу ОБСЄ, що у місті Душанбе Республіки Таджикистан, завершився 29-й навчальний курс керівного складу для жінок-лідерок.

Враховуючи пандемію, курс проводився в онлайн-режимі.

Цей унікальний курс був розроблений спеціально для жінок-офіцерів, які прагнуть до кар'єрного зростання.

Складна епідеміологічна ситуація в світі об'єднала 23 представниці правоохоронних органів з прикордонної та митної сфер в онлайн просторі.

Протягом чотирьох тижнів жінки, які займають середні та вищі ланки керівництва з 13 країн світу (Білорусі, Грузії, Литви, Молдови, Монголії, Чорногорії, Польщі, Румунії, Іспанії, Таїланду, Тунісу, Таджикистану та України) приймали активну участь у навчанні.

Їхній увазі були представлені актуальні питання з незаконної міграції, торгівлі людьми і захисту прав біженців, кібербезпеки, управління ризиками, гендерної рівності, транснаціональних загроз та ризиків, економіко-екологічних факторів у сфері забезпечення безпеки кордонів, протидії корупції, лідерства та управління, врегулювання конфліктів, боротьби з тероризмом.

Цього року Україну представляли дві учасниці і обидві військовослужбовці Державної прикордонної служби України: підполковник Наталія Василенко з Донецького загону і капітан Юлія Шубіна з Чернівецького загону.

Офіцерки активно приймали участь в групових вправах, ділилися досвідом нових напрямків відомства у боротьбі з нелегальною міграцією, контрабандою тютюнових виробів та наркотичних речовин.

По завершенню курсу кожна з учасниць отримала сертифікат.

Даний курс не тільки об'єднав жінок однодумців з різних країн, а й ще раз підтвердив, що жінки спроможні на рівні з чоловіками бути керівниками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси