Прикордонне відомство України активно працює над розширенням міжнародної співпраці, в тому числі в рамках проекту TWINNING

НАЗАД
15 квiтня 2018 10:28

З 2016 року триває співпраця у рамках спільного з європейськими інституціями проекту TWINNING, який спрямований на покращення якості перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів

Державна прикордонна служба України проводить системну роботу з реформування. Окрім приведення у відповідність вітчизняного законодавства, прикордонне відомство з допомогою іноземних експертів активно адаптувало нормативно-правову базу України з прикордонних питань до європейських стандартів та впроваджувало передові підходи інтегрованого управління кордонами. Адже спільний безпековий простір і колективні гарантії є запорукою протистояння сучасним загрозам на спільних кордонах.

Тому Державна прикордонна служба України постійно працює над розширенням міжнародного співробітництва. Так, з 2016 року триває співпраця у рамках спільного з європейськими інституціями проекту TWINNING, який спрямований на покращення якості перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів. Реалізація проекту дає змогу прискорити процеси інтеграції Держприкордонслужби в європейське правоохоронне поле та підвищує її спроможність протидіяти злочинності на кордоні. Наразі проводяться заходи, спрямовані на підвищення компетенції та нарощування потенціалу і подальшого розвитку для більш ефективного виявлення викрадених автомобілів, підвищення рівня обміну інформацією, удосконалення системи прикордонного контролю, включаючи ІТ-системи, відповідно до стандартів та практик ЄС, а також наближення законодавства та процедур у сфері виявлення викрадених автомобілів до стандартів країн Європейського Союзу.

Варто зазначити, що в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу TWINNING «Підтримка Держприкордонслужби України в подальшому запровадженні принципів інтегрованого управління кордонами, зокрема у сфері перевірки документів та виявлення викрадених автомобілів» експерти з Німеччини, Латвії, Польщі неодноразово поводили  навчальні тренінги, семінари, конференції, де ділилися досвідом використання новітніх технічних засобів прикордонного контролю, ознайомлювали з найсучаснішим обладнанням для виявлення підроблених документів, якими користуються європейські прикордонні служби тощо.

Зауважимо, що такі заходи сприяють не лише вивченню досвіду, основних принципів діяльності передових європейських практик, підвищенню майстерності прикордонників, а тісній взаємодії правоохоронців України та країн Європейської спільноти для боротьби з транскордонною злочинністю.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси