«Прикордонна служба в мирний і воєнний час – це кардинально різні речі!»

НАЗАД
22 червня 2022 11:06

У цьому переконаний керівник одного з прикордонних підрозділів Сумщини Дмитро Третяк.

24 лютого підполковник разом зі своїми підлеглими першим прийняв бій з російськими агресорами, які вторглися на територію України і зі зброєю почали руйнувати все на своєму шляху. За місяць окупації тільки у Великописарівському районі вони залишили після себе майже 300 зруйнованих та пошкоджених будівель і споруд інфраструктури. А ще безліч покалічених життів, сліз жінок та дітей, горе для багатьох родин.

«Служба під час війни кардинально змінилася, тому що в умовах сьогодення прикордонники не дислокуються безпосередньо на кордоні, а в основному роблять це на контрольних постах, в засідках, секретах. Вже майже 120 днів ми зупиняємо агресивного сусіда, який, як правило, наносять свої візити з усіх сторін та з повітря без попереджень. Але й ми його б‘ємо без попереджень. Ми не чекаєм», - говорить прикордонник.

За його плечима – 18-річний досвід служби в ДПСУ, що допомагає діяти професійно, мудро і сміливо. Саме цьому підполковника навчали в прикордонній академії у далекому 2004-му. Тож той момент можна вважати відліком початку служби. За цей період було багато досвіду, напрацювань, який і допоміг діяти правильно та впевнено під час російської навали.

За мужність і героїзм, проявлені під час відсічі збройної агресії, Дмитра Третяка нагороджено орденом Богдана Хмельницького.

«Я не вважаю цю нагороду особистою. Це – заслуга усього підрозділу, бо кордон ми охороняємо спільно», - певен підполковник.

Нагадаємо, 24 лютого, о 4.30, з території росії було здійснено обстріли пунктів пропуску та місць дислокації прикордонних підрозділів на Сумщині. Уникаючи ворожих артилерійських обстрілів охоронці державних рубежів перемістилися у визначені райони та продовжили виконання завдань. А вже 1 березня передова група прикордонників спільно з підрозділами Збройних Сил України вийшла на лінію державного кордону України на Сумщині.

Підрозділ, який очолює Дмитро Третяк, один із перших розпочав заходи з відновлення контролю за державним кордоном України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси