(ВІДЕО) Президент України в Центральному клінічному госпіталі Державної прикордонної служби відкрив сучасний діагностичний комплекс

НАЗАД
13 сiчня 2017 14:08

13 січня в Центральному клінічному госпіталі Держприкордонслужби Президент України Петро Порошенко відкрив сучасний діагностичний комплекс дослідження внутрішніх органів людини з використанням обладнання рентгенівського випромінювання. Високотехнологічне

13 січня в Центральному клінічному госпіталі Держприкордонслужби Президент України Петро Порошенко відкрив сучасний діагностичний комплекс дослідження внутрішніх органів людини з використанням обладнання рентгенівського випромінювання.

Високотехнологічне медичне обладнання було отримане в рамках міжнародної технічної допомоги «Невідкладна підтримка в Україні спроможності надання медичної допомоги» від Уряду Японії за сприянням Офісу проектної підтримки ООН (UNOPS).

Участь у заході окрім Глави держави взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі, заступник виконавчого директора офісу проектної підтримки ООН Віталій Ваншелбойм та Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

«Сьогоднішня передача медичного обладнання є не лише прикладом співпраці України, Організації об'єднаних націй та Японії, а ще й першою подією Року Японії в Україні, яка символізує тісну взаємодію між Україною та Японією», - наголосив Глава держави.

Для облаштування сучасних діагностичних кабінетів закордонні партнери закупили та передали прикордонному відомству комп’ютерний томограф, цифрову рентгенівську систему та відеоендоскопічний комплект. Вартість медичного обладнання сягає більше 22 мільйонів гривень.

Петро Порошенко разом з Послом Японії в Україні та Головою прикордонного відомства ознайомилися з кабінетом комп’ютерної томографії, обладнанням відділення променевої діагностики, зокрема новітньою рентгенівською системою, відеоендоскопічним комплектом, а також перевірили умови, створені для роботи медичного персоналу.

У ході заходу Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі передав керівнику Держприкордонслужби сертифікати на відповідне обладнання. Він зазначив, що радий передати обладнання і висловив сподівання, що воно допоможе покращити лікування і військовослужбовців, і цивільних громадян.

Віднині лікувально-діагностична допомога прикордонникам,  ветеранам та членам їхніх сімей значно покращиться. При цьому відмітимо, що завдяки співпраці урядів двох країн госпіталь вперше отримав свій комп’ютерний томограф. Технічні параметри даного апарату японського виробництва та його комплектність дають можливість обстеження головного мозку, органів грудної порожнини, всіх відділів хребта, суглобів та інших, як в плані діагностики захворювань, так і надання невідкладної допомоги при травмах чи пораненнях. Крім того, він дає можливість успішно діагностувати порушення мозкового кровообігу, тромбоемболії легеневої артерії на ранніх стадіях розвитку та також укомплектований безперебійним блоком живлення, що дозволяє завершити і провести ще декілька обстежень при відсутності подачі живлення.

Інша передана рентгенографічна діагностична установка розроблена у 2016 році та є першою в Україні. Комплектація апарату з кріпленням рентгенівської трубки на стелі надає лікарям вільний доступ до рентгенівського столу та роботи з пацієнтом, що особливо важливо при обстеженні тяжко хворих та поранених. А поставлена відеоендоскопічна апаратура дає змогу значно розширити та проводити на сучасному рівні ендоскопічну діагностику різних захворювань і здійснювати екстрену зупинку кровотеч.

Перебуваючи в прикордонному лікувальному закладі Президента України Петро Порошенко ознайомився з умовами стаціонарного лікування хворих, забезпеченістю медичним обладнанням та відвідав охоронців кордону, які отримали поранення під час виконання завдань в районі проведення АТО. Зустрівшись з прикордонниками, очільник держави вручив військовослужбовцям 4 державні нагороди, зокрема, орден «За мужність» та медалі «За військову службу Україні» і «Захиснику вітчизни».

Відмітимо, що свою історію головний медичний заклад прикордонного відомства розпочав у 1984 році. Нині він має п’ять клінік та інші окремі медичні підрозділи, на базі яких розгорнуто 300 ліжок. З початку російської агресії на сході нашої країни медичний персонал Центрального клінічного госпіталю брав участь в посиленні лікувальних підрозділів по лінії розмежування, а також здійснював виїзди до органів Держприкордонслужби в районі проведення антитерористичної операції. Силами мобільних лікарських бригад проводилась евакуація поранених і хворих із лікувальних закладів ЗС України та інших медустанов областей прилеглих до районів, де відбуваються бойові дії. Загалом 26 співробітників Центрального клінічного госпіталю Держприкордонслужби є учасниками АТО. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси