(ВІДЕО) Президент України побував у прикордонному відділі «Кодима», що на Одещині

НАЗАД
27 квiтня 2018 15:08

Напередодні Дня прикордонника, який держава відзначатиме відтепер 30 квітня, Президент України Петро Порошенко побував у відділі прикордонної служби «Кодима» Подільського загону, що на Одещині, де вручив 12 кращим прикордонникам Південного регіонального управління державні нагороди. 

Вручивши нагороди Петро Порошенко подякував українським охоронцям кордону за сумлінну службу та разом з присутніми вшанував пам’ять загиблих в усі часи прикордонників хвилиною мовчання.

«Чому я велику увагу приділяю прикордонникам? Тому що вони першими захищають державу, жертвуючи життям», - відмітив Президент України.

Загалом рішеннями очільника держави відзначено більше 20 прикордонників, серед яких, прикордоннику Євгену Пікусу присвоєно звання Героя України (посмертно).

Перебуваючи в прикордонному підрозділі, керівник держави оглянув місця несення служби, зразки техніки, яка використовується в охороні кордону, ознайомився з побутовими умовами та відзначив високу готовність прикордонників до охорони державного кордону.

«Прикордонники суттєво розвинулися за останні 4 роки. Це стосується і оснащення, і співпраці з міжнародними партнерами, і бюджетного фінансування», - наголосив Петро Порошенко.

Варто зазначити, що військовослужбовці відділу «Кодима», який був нещодавно оновлений та модернізований, охороняють ділянку державного кордону з Республікою Молдова протяжністю понад 30 км. Крім того, на ділянці підрозділу функціонує міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Олексіївка» та один місцевий пункт пропуску.

Особливістю цього відділу є те, що охорона державного кордону здійснюється на Придністровському сегменті та потребує особливої постійної уваги і контролю. В рамках модернізації охорони державного кордону для підвищення рівня реагування на потенційні загрози на кордоні на ділянці відділу розгорнуто два відділення інспекторів прикордонної служби. Також тривають заходи й по розгортанню відділень інспекторів прикордонної служби.

Створення додаткових прикордонних підрозділів на цьому напрямку дозволить прикордонникам удосконалити систему охорони, підвищити надійність та збільшити щільність охорони державного кордону. Крім того, умови сьогодення вимагають від охоронців кордону постійної готовності та нестандартних підходів для запобігання можливим правопорушенням.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси