Президент України: Міністерству ветеранів бути

НАЗАД
23 серпня 2019 15:07

Саме з такої тези розпочав свій виступ Президент України Володимир Зеленський на ІІ Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Там, де ми – там Україна».

Глава держави запевнив присутніх, що нова Верховна Рада буде робити все необхідне для захисту прав ветеранів і ухвалювати всі необхідні закони. Також, звертаючись до волонтерів та ветеранів, Президент України запропонував їм самостійно визначити кандидатуру на посаду міністра у справах ветеранів. За словами Президента, при його Офісі створюється Рада волонтерів та буде призначено уповноваженого з питань волонтерів.

 Звертаючись до учасників форуму Зеленський зазначив, що держава має допомогти ветеранам з медичним забезпеченням, реабілітацією, соціальною адаптацією, отриманням землі і житла, пільговим розмитненням автомобілів.

Форум «Там, де ми – там Україна» – це масштабний захід, у якому взяли участь військові та волонтери, представники громадських організацій, як вітчизняних так і закордонних, очільники міністерств та відомств, діючі народні депутати та ті, хто виграв нещодавно парламентські вибори. Також захід відвідав Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Під час форуму учасники проаналізували стан речей та законодавчих ініціатив щодо підтримки ветеранів та волонтерського руху. Окрема панельна дискусія була присвячена медичному забезпеченню ветеранів та альтернативним видам реабілітації. Ще одна панельна дискусія відбулася на тему «IT-технології для забезпечення потреб ветеранів. Єдиний державний реєстр та платформа Е-ветеран».

Державну прикордонну службу України на форумі представляла команда фахівців, які брали участь у всіх панельних дискусіях.

Зокрема представники відомства виступали за збереження окремого міністерства, яке опікуватиметься справами ветеранів. Разом з тим, потребують удосконалення правила проведення конкурсів на отримання державної фінансової підтримки громадських організацій, умови обрання членів Громадської ради.

Окрему увагу, за словами делегатів форуму від прикордонного відомства, необхідно приділити наведенню правового порядку у системі законодавчого поля, яке регулює пенсійне забезпечення осіб звільнених з військової служби. Диспропорція, яка виникла в результаті звільнення військовослужбовців різних категорій є по суті дискримінаційною.

Що стосується створення Єдиного державного реєстру та платформи «Е-ветеран», то Держприкордонслужба повністю підтримує цю ініціативу.

Щодо проблем медичної реабілітації, то першочерговими кроками у цьому напрямку є всебічна підготовка та прийняття Закону України «Про реабілітацію в Україні», яка створить вертикаль медичної реабілітації, забезпечить фінансування цього процесу, допоможе створити сучасну матеріально-технічну базу реабілітаційних центрів та реформує систему закупівлі лікарських препаратів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси