Представниці Держприкордонслужби взяли участь у семінарі з ґендерних питань

НАЗАД
05 лютого 2020 10:40

Учора, 4 лютого, в офісі Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні відбувся практичний семінар з ґендерного оцінювання в роботі правоохоронних органів.

Захід організовано експертами КМЄС в Україні та тренерами Академії Фольке Бернадотта для співробітників, які відповідають за впровадження ґендерної рівності в секторі безпеки та оборони України.

Від Держприкордонслужби до семінару долучились співробітниці прикордонного відомства з ґендерних питань. Також у заході брали участь представники Міністерства внутрішніх справ України та органів системи МВС.

На семінарі був присутній заступник голови КМЄС в Україні Фредерік Веслоу, який підтримав позицію українського уряду та побажав учасникам  успіхів у важливому напрямку діяльності.

Представники Академії Фольке Бернадотта зокрема роз’яснили учасникам поняття «Ґендерне оцінювання» та його користь.

«Ґендерне оцінювання – це шлях до можливості продемонструвати прозорість ситуації та відкритість», - наголосила під час виступу представниця Академії Фольке Бернадотта Емміка Роос.

На семінарі правоохоронцям представили практичну методику проведення ґендерного аналізу (оцінювання), інституційні механізми його здійснення, методи збору даних та порядок використання в діяльності кожного відомства в системі МВС, а також проблеми та ризики.

Також присутні ознайомилися з найефективнішими практиками Європейського Союзу та обмінялися думками й власним досвідом роботи.

На завершення практичного семінару представники правоохоронних органів України висловили вдячність представникам Консультативної місії Європейського Союзу та Академії Фольке Бернадотта за підтримку і набуті знання з гендерних питань і прав людини.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси