Представники Держприкордонслужби взяли участь у засіданні науково-практичного круглого столу з проблем кримінології

НАЗАД
25 березня 2019 13:44

Минулого тижня експерти Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби взяли участь у засіданні міжвузівського науково-практичного круглого столу «Кримінологічна теорія і практика: досвід, проблеми сьогодення та шляхи їх вирішення».

Захід проходив на базі Національної академії внутрішніх справ.

У межах реалізації стратегічних напрямів розвитку органів внутрішніх справ, МВС України послідовно проводить заходи щодо всебічного вирішення комплексу питань, пов’язаних із пошуком адекватних відповідей на нагальні кримінальні загрози, спричинених низкою зовнішніх та внутрішніх чинників різноманітного характеру. Зокрема військового, політичного, економічного, соціального, правового, криміногенного тощо.

У сучасних умовах погіршення загальної криміногенної ситуації в Україні та активізації міграційних процесів, пошук ефективних рішень з протидії кризовим явищам та розвитку складових правоохоронної системи держави, потребує залучення наукового та практичного досвіду фахівців різноманітних міністерств та відомств.

Так, у заході взяли участь представники МВС, Генеральної прокуратури, Національної поліції, працівники суду, провідні фахівці та вчені-кримінологи вишів і науково-дослідних установ.

Предметом обговорення на круглому столі стали проблеми щодо: внесення відповідних змін до кримінального та процесуального законодавства з підвищення відповідальності за скоєння особливо небезпечних злочинів проти особистості та держави; спрощення процедур проведення слідчих дій; розширення науково-дослідних кримінологічних інституцій тощо. За результатами роботи прийнято рішення про видання методичних рекомендацій з вирішення проблем із запобігання сучасним злочинам.

Варто зазначити, що останнім часом такі форуми, що присвячені дослідженням актуальних проблем кримінологічної теорії та практики, стають сучасною наукової платформою з напрацювання конструктивних пропозицій щодо удосконалення чинного законодавства у галузі запобігання злочинам та забезпечення правопорядку в Україні в умовах становлення та розвитку  правової держави.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси